REIKI Usui Shiki Ryoho

Tradicionalni

Reiki je terapijska tehnika koja prije svega radi na smanjenju stresa, relaksaciji i iscjeljenju. Kroz proces inicijacija uspavane l latentne snage u nama postaju nam dostupne. Poslije toga uz upute i praksu, razumljevamo i savladavamo način korištenja Reiki tehnike. Majstori i praktičari koriste Reiki/univerzalnu životnu silu, kako bi poboljšali zdravlje i ubrzali osobni razvoj na putu prema punoj svijesti. 

Reiki Usui Shiki Ryoho ima četri stupnja: 

1. stupanj

Praktičar je iniciran u Reiki izvornu iscjeljujuću energiju te je osposobljen da radi iscjeljenja na sebi i drugima. Na ovom stupnju radi se uglavnom na fizičkiom tijelu. Uz zadane osnovne položaje polaganja ruku, samotretman traje sat vremena. 

2. stupanj

Praktičar se više povezuje sa energijama koje saniraju emocionalno i mentalno zdravlje.  Kod inicijacije dobiva simbole: simbol moći; mentalni simbol i simbol za slanje energije na daljinu. Ovi simboli služe za fokusiranje energije uz određenu namjeru. Tretman uz osnovne položaje polaganja ruku sada traje dvadeset minuta. 

3. stupanj

Kada je praktičar iniciran u treći stupanj Reikija on ima priliku postići Majstorstvo. Ovdje dobiva dva simbola: Majstorski simbol te simbol čišćenja i balansiranja. Sada je spreman za prenošenje Znanja inicijacijom na druge. Inicijacija u Majstorski nivo pojačava psihičke i iscjeliteljske sposobnosti. 

4. stupanj je Učiteljski.

Na ovom stupnju Majstor Reikija uči kako prenositi Znanje drugima putem čina inicijacije. 

 

                   REIKI JE ČISTA BOŽANSKA ENERGIJA LJUBAVI 

 

Reiki Usui Shiki Ryoho ima četri simbola:

1. simbol je simbol moći. Koristi se za energizaciju, psihičku zaštitu, čišćenje od negativnih energija i za ubrzavanje manifestacije. Pojačava ostale Reiki simbole, čisti prostore i kristale te pečati postignuto poboljšanje poslije tretmana. 

2. simbol je emocionalno/mentalni simbol. Pojačava vezu između tijela i duše, čisti emocionalno i mentalno tijelo, pojačava psihičku zaštitu, balansira lijevu i desnu moždanu polutku, pojačava strujanje kundalini energije, pomaže kod otklanja ovisnosti svih vrsta i smiruje prenadražena stanja. 

3. simbol se koristi za slanje energije na daljinu. Povezuje nebo i zemlju i ubrzava transcendenciju. 

4. simbol je Majstorski simbol. Ubrzava povezivanje sa dušom i čišćenje najdubljih trauma. Koristi se za postizanje Majstorstva.

 

Nikada ne možete naštetiti sebi ni drugima ili napraviti nešto krivo koristeći Reiki jer je to potpuno čista energija sa Izvora. Kao takva ona nikada ne može biti pogrešno usmjerena ili zloupotrebljena.

 

 

Inicijacije živo i na daljinu.

Certifikat i uputstva za rad.