Blog

Feb. 3, 2022

 

Kada sam vidjela sliku Kozmičke  Božanske Majke Parashakti Devi, dogodio se je trenutak prepoznavanja. Sve je odjednom bilo jasno. Bio je to vrlo dirljiv trenutak spoznaje koji se nije ranije dogodio zbog jednostavnog razloga što se iz poštovanja nisam usudila niti pomisliti da bi se mogla direktno povezati sa tako nestvarno visokim nivoom postojanja. Ona od koje je sve krenulo, koja posjeduje snagu kreacije i čijim se izdahom desio veliki prasak…to je bilo nešto na granici poimanja. Kada su se dojmovi slegli izvadila sam najljepšu i najdražu Malu koja je do sada čekala „vlasnika“. I tako je krenulo moje dublje povezivanje sa Kozmičkom Božanskom Majkom kako sam ju od milja nazvala Devi Maa. Nakon toga počela sam svakodnevno dozivati njenu prisutnost i jačati našu vezu.

U prvoj meditaciji sam ju pozvala da se družimo  na jednom meni dragom svetom jezeru. Sinula je slika velikog drvenog čamca u kojem smo bile nas dvije, ja sam veslala, a ona je sjedila preko puta mene. Bila je to likom vrlo mlada Kineskinja u kimonu sa malim slamnatim stožastim šeširićem na glavi. Njene tamne pletenice padale su niz vitka ramena. Kimono je bio vrlo svečan, blještav prošaran zlatnim nitima. Iznenađena i puna poštovanja rekla sam joj da izgleda poput vrckaste i razigrane djevojčice, pune mladosti i poleta. „Pa i ti izgledaš kao djevojčica“ – uzvratila je ona. Na što sam se ja od srca krenula smijati. I tako smo se nas dvije zajedno cerekale dok nisam shvatila da se nalazimo na nekom drugom nepoznatom jezeru, puno većem od onoga na koje sam je pozvala u svojoj imaginaciji. Bilo je to kako je ona rekla čarobno jezero u Kini, izuzetno visoke energije, a vode mirne kao ulje.  Jezero se smjestilo podno njezinoga stalnog prebivališta – doma na  okomitoj litici planine nebu pod oblacima. Povela me gore kako bi me ugostila i pokazala gdje obitava. Cijelim putem smo bile vesele i razigrane poput dviju djevojčica koje su na zabranjenom izlasku dok se oko nas širila zarazna radost. Kada smo se popele na liticu ona se odjednom razigrala i pokazivala mi plesne pokrete koji podsjećaju na neku mješavinu Tai chia i Chi kunga. To je bila neka drevna mješavina pokreta i plesa koju prvi puta vidim. Dok je plesala Iz cijelog njenog bića isijavala je gracioznost, blagost i slatkoća, stvarajući kovitlac zračeće visoke energije.

Poslije Rajskog plesa odjednom sam se našla u njenom toplom majčinskom zagrljaju koji je u meni izazvao ganuće. Stavila mi je potom ruku na sredinu grudnog koša i utisnula neku vrstu Kineskog pečata više nalik na Ključ. Rekla je da je to Pečat vječne Ljubavi. U tom trenutku u mom srcu se zapalio bijelo zlatni plamen iluminacije koji je počeo gorjeti.  Poručila mi je da će me taj plamen približiti mome domu i više povezati s njim. Nakon toga mi je u sred čela kažiprstom utisnula križić kojim je sve to Blagoslovila i zapečatila.  U tom času svrnula sam pogled na jezero u smjeru susjedne planine sa koje su poletila dva orla širokih krila i krenula u prelet jezera napravivši veliki krug. Devi Maa mi je objasnila da oni utjelovljuju energije Božanskog Oca i Božanske Majke i da mi na taj način šalju svoje Blagoslove u ovom svečanom trenutku. Tim dirljivim činom završio je moj prvi susret sa uzvišenom Devi Maa. Nakon duboke Zahvale samo sam poletila natrag i vratila se u sadašnji trenutak. Sve je opet bilo isto, ali drugačije.

 

Feb. 3, 2022

"“Kozmička Majka nema oblik, ali će poprimiti bilo koji oblik kako bi odgovorila molitelju. Ona se može predstaviti u obliku Izide, Rhee, Cibeles, Tonantzin, Marije itd. Kada je Božanska Majka dala svoj odgovor bhakti, ona tada odmah dezintegrira svoj oblik, jer joj više nije potreban. Božanska Majka nije žena, niti je pojedinac. Ona je zapravo nepoznata tvar. Svaki oblik koji ona poprimi se kasnije raspada – to je ljubav.”
-Samael Aun Weor, Žuta knjiga"